În ultimele zile, pompierii ieșeni au fost nevoiți să intervină în mai multe localități, din cauza incendiilor.

Detașamentul 1 de Pompieri a intervenit recent pe strada Vasile Lupu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tomberon. Au ars aproximativ 100 kg de deşeuri menajere. Cauza probabilă a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

“De asemenea, Secția de Pompieri Pașcani a intervenit pe strada Unirii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă de casă. Au ars acoperișul anexei, pe o suprafață de 20 mp, și diverse obiecte de uz casnic. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spaţii înschise”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean (ISUJ) Iași.

Cei de la ISUJ Iași au mai menționat că, tot recent, Detașamentul 1 de Pompieri a intervenit în municipiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. Au ars un pat, un dulap, două scaune, o noptieră, o ușă, o canapea, un televizor, aproximativ 200 kg de materiale textile și aproximativ 100 kg de hârtie. Cauza probabilă a incendiului a constat în folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera focul.

Totodată, Secția de Pompieri Târgu Frumos – Punctul de Lucru Hârlău a intervenit în localitatea Hodora, din comuna Cotnari, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Au ars aproximativ 12 tone de plante furajere și acoperișul din lemn la un al doilea depozit de furaje. Cauza probabilă a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător.

În plus, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în comuna Ungheni, mai exact în satul Coada Stâncii, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. Au ars acoperișul şi astereala din lemn pe o suprafață de 90 mp, planșeul din lemn și argilă pe o suprafață de 70 mp, aproximativ 50 mp de tavan din lemn, patru ferestre din lemn, şapte uși din lemn, un frigider, patru paturi, aproximativ 100 kg de haine, trei dulapuri, trei mese, aproximativ 10.000 de lei şi o ladă frigorifică. Cauza probabilă a incendiului a fost un cablu sau un conductor electric defect sau cu izolația deteriorată.

De asemenea, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în satul Tomești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament. Au ars: aproximativ 70 de acumulatori electrici R6 1,5V și o pătură. Cauza probabilă a incendiului a fost un conductor ori un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Același detașament a intervenit zilele trecute și în satul Chicerea, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă de casă. Au ars aproximativ 10 mp de planșeu din scândură, o masă, o canapea, un scaun, un covor, instalația electrică ce deservea bucătăria și acoperișul din scândură și coli azbest pe o suprafață de aproximativ 8 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost tot un conductor ori un cablu electric defect.

“Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în satul Săcăreşti, comuna Cucuteni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Au ars anexa gospodărească şi aproximativ şase tone de furaje. Cauza probabilă a incendiului a fost un conductor ori un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată”, au încheiat cei de la ISUJ Iași.

Articolul precedentSocietate din județul Iași, beneficiară a unor mărfuri contrafăcute!
Articolul următorLa un pas de TRAGEDIE, din cauza unor BOMBE