Miercuri, Secția de Pompieri Pașcani, în cooperare cu SVSU Ciohorăni, a intervenit în satul Ciohorăni, pentru stingerea unui incendiu produs într-o casă.

Au ars două paturi, patru scaune, două mese, mobila din sufragerie, două dulapuri, două televizoare, un radio, patru uși din lemn, trei geamuri din lemn, viranda din lemn de aproximativ şase metri pătraţi, aproximativ 200 de kilograme de materiale textile și astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de 60 de metri pătraţi.

S-au degradat astereala pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătraţi, învelitoarea acoperișului din țiglă pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătraţi și instalația electrică.

“În urma incendiului, proprietarul, în vârstă de 58 de ani, a fost găsit mort în casă. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu”, a precizat miercuri Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi.

Chiar dacă se ştie că focul a fost pus intenţionat, deocamdată nu se ştie cine anume a făcut acest lucru.

Conform acesteia, şi Secția de Pompieri Târgu Frumos a intervenit în satul Cristești, din comuna Brăești, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată dintr-o grădină.

A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătraţi. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

De asemenea, Detașamentul 2 de Pompieri Iași, în cooperare cu Secția de Pompieri Huși, din cadrul ISU Vaslui, au intervenit în satul Brădicești, din comuna Dolhești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs într-o casă. Au ars acoperișul casei construit din astereală din lemn și învelitoare din plăci de azbest pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătraţi, aproximativ 50 de kilograme de materiale textile, două scaune, o masă, două tocuri de fereastră, aproximativ 0,2 metri cubi de lemn de foc și un butoi din lemn. Proprietarul casei, în vârstă de 44 ani, a fost preluat de către echipajul de prim ajutor Detașamentul II de Pompieri Iași și transportat la spital, acuzând o intoxicație cu fum.

Cauza probabilă a incendiului a fost un coș, un canal, un burlan de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

Articolul precedentSuspectul ACCIDENTULUI MORTAL din urmă cu câteva seri, lăsat în LIBERTATE!
Articolul următorBal caritabil, pentru Institutul de Boli Cardiovasculare