Un bărbat va fi nevoit să dea explicaţii în instanţă, după ce a fost acuzat că şia abuzat concubina.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Nica (39 de ani), pentru violenţă în familie şi ameninţare.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 3-19 iunie 2018, individul şiar fi bătut concubina cu pumnii şi picioarele în zona feţei, iar, pe 19 iunie 2018, acesta ar fi ameninţato cu moartea pe femeie.

Oamenii legii au precizat că, de aproape 12 ani, cei doi au o relaţie de concubinaj şi locuiesc împreună în casa din satul Perieni, comuna Probota, judeţul Iaşi. Potrivit procurorilor, pe fondul consumului de alcool, relaţia dintre cei doi sa deteriorat, iar individul a început să manifeste un comportament violent faţă de femeie.

În seara zilei de 3 iunie 2018, inculpatul sa întors la domiciliul său şi, după o discuţie în contradictoriu cu concubina sa, ia aplicat acesteia o lovitură cu pumnul în zona feţei. În urma loviturii, victima a căzut la pământ, iar inculpatul a continuat să o lovească în zona feţei cu piciorul, până ce aceasta a început să sângereze, deşi se afla în prezenţa fiicei sale minore, de 12 ani”, au menţionat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Potrivit acestora, a doua zi, Constantin Nica a observat că femeia se simţea foarte rău, astfel că individul a sunat la Serviciul de Ambulanţă Judeţean, victima fiind transportată la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iaşi. 

Doctorii au constatat că femeia a necesitat 5055 de zile de îngrijiri medicale, în urma leziunilor suferite. Mai mult, femeia a fost şi operată, iar, la un moment dat, sa întors acasă, pentru a avea grijă de cei şase copii, dar starea conflictuală a continuat.

Conform procurorilor, pe data de 19 iunie 2018, individul ar fi ameninţat-o pe femeie că, dacă nu pleacă din casă, o va omorî, moment în care victima a părăsit domiciliul şi a formulat o plângere la Poliţie. „Te voi lega de căruţă şi te voi târî prin tot satul, până te omor!iar fi spus individul, conform afirmaţiilor făcute de femeie în faţa anchetatorilor.

Anchetatorii au aflat astfel că, de fapt, conflictul pornise de la refuzul femeii de ai da individului bani pentru ai juca la „păcănele”, întrun bar din localitatea Cârniceni.

La audieri, individul a spus că, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovito pe femeie cu palma peste faţă, dar că nu îşi mai aduce aminte dacă a lovito şi cu piciorul în cap, dar că acest lucru este posibil. „Nu am mai lovito la un moment dat, pentru că m-am speriat când am văzut că are probleme cu maxilarul”, ar fi spus individul, potrivit procurorilor.

De asemenea, acesta a recunoscut că ia spus femeii să plece de acasă, pentru a nu o mai lovi, în caz contrar urmând să o lege de căruţă. 

Articolul precedentIeșeancă în toată firea, bănuită că tâlhărea pensionare!
Articolul următorPrinși în “ofsaid” la trecerile la nivel cu calea ferată