Agenții din cadrul Secţiei VIII de Poliţie Rurală Leţcani au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică.

În cadrul acțiunii au fost verificate 30 de vehicule și au fost legitimate 45 de persoane. De asemenea, au fost date 15 amenzi, în cuantum de 12.350 de lei.

Mai mult, au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare și patru seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

De exemplu, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din județul Bacău, a fost amendat cu suma de 435 de lei, fiindu-i reținut și permisul, deoarece, în timp ce conducea un autoturism pe DN 28, în comuna Lețcani, a efectuat o manevră neregulamentară de depășire. De asemenea, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Botoșani, a fost amendat cu suma de 435 de lei, fiindu-i reținut și permisul, deoarece, în timp ce conducea un autoturism tot pe DN 28, în comuna Lețcani, a efectuat, la rândul său o manevră neregulamentară de depășire”a precizat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Conform acesteia, un alt tânăr, de 26 de ani, din județul Neamț, a condus un autoturism tot pe DN 28, în comuna Lețcani, fără a avea asigurare de răspundere civilă auto valabilă.

Acesta a fost amendat și s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

În urmă cu câteva zile, pe DN 28, în comuna Lețcani, a avut loc un accident ce putea fi extrem de grav, în impact fiind implicate două microbuze în care se aflau, în total, 27 de persoane.

Impactul s-a petrecut după ce unul dintre șoferi ar fi încercat să întoarcă vehiculul fără a se asigura, potrivit anchetatorilor. 

 

Articolul precedentDescoperire macabră în județul Iași: copil MORT, într-o fosă septică!
Articolul următorO tânără de 19 ani, prinsă la furat de whisky