Agenţii din cadrul Secției IV de Poliție Rurală Miroslava au oprit, pentru control, în comuna Țibana, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani. 

În urma verificărilor efectuate de polițiști în baza de date, s-a constatat faptul că acesta figurează cu permisul de conducere cu restricţii, respectiv fără drept de conducere. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările continuă”, a declarat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. 

Potrivit acesteia, la rândul lor, agenţii din cadrul Poliției orașului Hârlău au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din comuna Țibana. 

În urma verificărilor efectuate de polițiști în baza de date, s-a constatat faptul că, acesta are suspendat dreptul de a conduce autovehicule. 

Şi îaceastă cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările continuă. 

Mai mult, polițiștii rutieri ieşeni au desfăşurat zilele trecute activităţi specifice pentru prevenirea accidentelor rutiere și combaterea principalelor cauze generatoare. 

Au fost date 156 de amenzi, în cuantum de 61.775 de lei, dintre care 71 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice și 85 pentru alte abateri. 

Totodată, au fost reținute 17 permise de conducere, dintre care 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice și cinci pentru alte abateri. 

Au fost constatate patru infracțiuni la regimul rutier și au fost retrase două certificate de înamtriculare. 

De exemplu, un bărbat de 54 de ani, din județul Neamț, a fost amendat deoarece a fost prins conducând un autoturism pe DN 28, în localitatea Budăi, cu viteză de 92 km/h control radar, pe un sector de drum limitat la 60 km/h”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. 

Articolul precedentIeșean acuzat că a încercat să își omoare o rudă
Articolul următorMii de petarde și artificii, confiscate de oamenii legii