Un funcționar din cadrul unei primării din județul Iași s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților.

Tribunalul Iași a dispus condamnarea lui Ghiorghi Ciuștea la trei ani de închisoare, pentru luare de mită.

Instanța obligă inculpatul Ciuştea Ghiorghi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Consiliului Local Belceşti, la Primăria Belceşti sau la Şcoala Belceşti, potrivit programului ce va fi stabilit cu acordul consilierului de probaţiune. Dispune confiscarea de la inculpatul Ciuştea Ghiorghi a echivalentului în lei a sumei de 250 de lei”au menționat magistrații ieșeni. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Procesul bărbatului a început pe data de 23 ianuarie 2018. La acea dată, ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Iași au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului, pentru luare de mită.

În calitate de inspector superior în cadrul unei primării din județul Iaşi, a primit în mod direct, în biroul său, suma de 250 de lei dată de un martordenunţător pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, mai exact întocmirea unei schițe cadastrale de amplasare pentru un teren. Acțiunea de prindere în flagrant a fost organizată pe data de 1 noiembrie 2017, după ce martorul-denunțător a formulat denunț la SJA Iaşi cu privire la situația în cauză”a precizat Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA.

După realizarea acţiunii flagrante, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.