Trei indivizi au ajuns după gratii, fiind acuzați că ar fi terorizat locuitorii unei comune. 

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani au propus arestarea preventivă lui L.D., pentru furt calificat (11 fapte în dauna unorpersoane fizice și două fapte în dauna UAT Mircești), a lui A.A.A și a lui V.A.tot pentru furt calificat.

Faptele reținute în sarcina inculpaților au vizat perioada decembrie 2014 – ianuarie 2018 și au constat în sustrageri de bunuri realizate pe timp de noapte din locuințele persoanelor vătămate din comuna Mircești, județul Iași, profitând de împrejurarea că unele dintre acestea erau plecate din localitate sau având o vârstă înaintată. Cu prilejul activităților efectuate au fost identificate la locuințele celor trei inculpați o parte dintre bunurile sustrase, în prezent continuându-se activitatea de restituire a acestora către persoanele vătămatea declarat Ioan Puha, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani.

Potrivit acestuia, magistratul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Pașcani a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile.