Ministerul Justiţiei a supus dezbaterii un proiect de achiziţie a studiilor de fezabilitate pentru construirea de noi locuri de detenţie din sistemul ANP, întrucât există un deficit de 3.843 de spaţii.

Proiectul arată că vor fi construite mii de spaţii de detenţie, până în 2024. La Penitenciarul Iaşi, în intervalul amintit, ar urma să se construiască un spaţiu nou de deţinere cu 600 de locuri.

„Se autorizează Ministerul Justiţiei, prin Administraţia Naţională a Penitenciarelor, să efectueze cheltuieli pentru achiziţia studiilor de fezabilitate destinate construirii unor noi locuri de detenţie la Penitenciarul Bistriţa – judeţul Bistriţa-Năsăud, Penitenciarul Botoşani – judeţul Botoşani, Penitenciarul Galaţi – judeţul Galaţi, Penitenciarul Gherla – judeţul Cluj, Penitenciarul Iaşi – judeţul Iaşi, Penitenciarul Mioveni – judeţul Argeş, Penitenciarul Constanţa – Poarta Albă – judeţul Constanţa şi la Penitenciarul Târgu Jiu – judeţul Gorj. Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor răspund pentru punerea în aplicare a prezentei hotărâri”, se arată în proiectul publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Nota de fundamentare a proiectului arată că la data de 17.07.2018 la nivelul sistemului administraţiei penitenciarelor erau în custodie 22.394 deţinuţi, rezultând un deficit de 3.843 locuri raportat la spaţiul individual de 4 metri pătrați, acesta reprezentând un prim argument în vederea atingerii obiectivului propus.

Articolul precedentCăutați în Spațiul Schengen, descoperiți de Poliție
Articolul următorAcuzat că a vrut să-și omoare iubita „în buricul târgului”