Clinica de Neurochirurgie a Spitalului de Urgență „Prof. Dr. N Oblu” este singurul centru din sud estul Europei care poate pregăti medici în chirurgia spinală. Secția a fost acreditată în acest sens de către AO SPINE, cea mai mare organizație mondială din domeniul educației și promovării excelenței în traumatologia și patologia sistemului musculo-scheletal.

„O asemenea recunoaștere din partea unei organizații mondiale în domeniul sănătății cum este Asociația O SPINE ne onorează. Tot ce s-a întâmplat în spital în ultimii ani a fost un efort încununat acum de succes, iar faptul că am ajuns până aici ne dă încredere că putem continua în aceeași notă. Nu e simplu să fii pe locul întâi, este o onoare dar și o obligație”, a spus dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N Oblu”.

Acreditarea Clinicii de Neurochirurgie drept centru de pregătire reprezintă un pas important atât pentru medici, cât și pentru pacienții care vor beneficia astfel de cele mai moderne tratamente existente în lume.

„În clinica noastră vor putea fi școlarizați în medicina spinală specialiști din întreaga lume. Este o bucurie pentru noi să fim acceptați în această organizație academică, e o certificare a faptului că toți pacienții sunt și vor fi tratați după anumite standarde de calitate care funcționează peste tot în comunitatea europenă”, a spus dr. Cezar Popescu, directorul medical Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N Oblu”.

Primele cursuri vor avea loc la Clinica de Neurochirurgie a Spitalului ”Prof. Dr. N Oblu” din Iași începând din luna mai.

Articolul precedentFlavius Stoican: „A venit momentul să câștigăm pe teren propriu în play-out“
Articolul următorPlatformă de înscrieri online pentru întâlnirea cu papa Francisc la Iaşi pe 1 iunie