Spitalele ieșene care au făcut investiții în unitățile de primire urgențe recuperează sumele cheltuite pe echipamente, aparatură medicală, lucrări de reabilitare, extindere sau modernizare. Contractul de finanțare aferent proiectului „Imbunătățirea accesului populației din județul Iași la servicii medicale de urgență“ a fost deja semnat de Ministerul Sănătății, a anunțat președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Valoarea totală este de 33 082 670,61 lei, adică 7 101 723,90 Euro.

Consiliul Județean (CJ) Iași a fost coordonatorul proiectului pentru Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”, Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, U.A.T. Municipiul Iași și U.A.T. Municipiul Pașcani. Aplicantul principal este Ministerul Sănătății, desemnat eligibil pentru recuperarea fondurilor prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Cea mai mare sumă este recuperată de Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu”, unitate din subordinea Consiliului Județean, aproape 27 de milioane de lei. Pentru investițiile deja făcute la Spitalul ”Sf. Maria” este restituită suma de 3,5 milioane de lei, în vreme ce Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” primește 1,2 milioane de lei. Spitalul Municipal de Urgență Pașcani recuperează aproape 2 milioane de lei.

„Este o veste bună pentru unitățile medicale. Fondurile recuperate astfel pot fi direcționate spre alte cheltuieli; cu siguranță sunt încă multe de făcut pentru buna desfășurare a activității. Sistemul sanitar ocupă un loc important în ordinea priorităților noastre, lucru care se poate observa și în investițiile pe care C.J. le-a făcut dar și care urmează a fi realizate în perioada următoare”, a spus președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Articolul precedentUn nou prorector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”
Articolul următorAmenzi mari pentru cei care încalcă restricțiile de trafic