Noua stagiune a Teatrului Naţional din Iaşi aduce o serie de spectacole noi şi proiecte teatrale inedite.

Unul dintre cele mai importante spectacole pregătite pentru publicul ieşean este „Teatru de război”, primul spectacol al stagiunii, care este programat pe 16 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Acesta este un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri, pe un text scris de Florin Lăzărescu, Lucian Dan Teodorovici şi Cristian Hadji-Culea.

În luna septembrie, spectatorii mai pot vedea „Cafeneaua” de Carlo Goldoni, spectacol programat pe 18 septembrie de la ora 19.00, „Astă-seară se improvizează” de Luigi Pirandello, programat pe 29 septembrie de la ora 19.00, sau „Colivia” de Georges Feydeau, programat pe dat de 30 septembrie, de asemenea de la ora 19.00.

La Sala Studio, în această lună, sunt programate spectacolele „Gunoierul” de Mimi Brănescu, care se va juca pe 17 septembrie de la ora 18.00, „Interviul” de Alexandr Mardan, programat pe data de 25 septembrie de la ora 18.00 şi tot de la ora 18.00, pe 28 septembrie, se va juca „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte”, un recital susţinut de Petru Ciubotaru.

La Uzina cu Teatru, pe 20 septembrie, de la 19.30, publicul este invitat să vadă „Povestea păsării fără cuib” cu actriţa Ada Lupu, câştigătoarea Premiului UNITER 2018 pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar”, cu rolul „Fiica” din spectacolul „Măcelăria lui Iov”.

Tot la Uzina cu Teatru, pe 27 septembrie, de la 19.30, spectatorii au ocazia să vizioneze spectacolul „Piele şi cer” de Dimitré Dinev, în regia lui Radu Ghilaş.

În luna octombrie, ieşenii vor putea urmări premierele „Ţinuturile joase” de Herta Müller, regia Mihaela Panainte, „Ana de hârtie”, după un text de Crista Bilciu, în regia lui Crista Bilciu, şi „Memoria apei” de Shelagh Stephenson, în regia Irinei Popescu-Boieru.

Articolul precedentPeste 150 de locuri de parcare scoase la licitație de Primăria Iași
Articolul următorProiect pentru restaurarea Casei memoriale „Nicolae Gane“