Plenul Consiliului Local Iași a aprobat indicatorii tehnico-economici ai unui proiect european în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), în total fiind vorba despre o investiţie de aproape 22 milioane de lei. Cofinanţarea municipalităţii se ridică la puţin peste 430.000 lei.

Proiectul prevede modernizarea punctelor de aprindere a sistemului şi echiparea lor cu module de telegestiune, înlocuirea aparatelor de iluminat cu corpuri de iluminat de tip LED, echiparea stâlpilor de iluminat de pe şoseaua Arcu cu panouri fotovoltaice, înlocuirea braţelor şi colierelor de prindere şi folosirea tuturor stâlpilor existenţi din reţeaua electrică ca suporturi pentru noile aparate de iluminat.

„Studiul de fezabilitate prevede aducerea iluminatului stradal la valorile cantitative şi calitative din prescripţiile naţionale şi internaţionale în domeniu, cu diminuarea cheltuielilor reale de funcţionare a sistemului de iluminat de public“, se arată în hotărârea adoptată de consilierii locali.

Valoarea investiţiei se ridică la 21,8 milioane lei, iar lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 12 luni. În cadrul proiectului vor fi montate 4.088 de corpuri de iluminat cu led şi 4.122 de module telegestiune puncte luminoase, vor fi echipaţi 41 de stâlpi cu panouri fotovoltaice, vor fi modernizate 287 de puncte de aprindere şi, nu în ultimul rând, va fi creat un sistem de telegestiune.

Articolul precedentConcert în memoria lui George Enescu și a Societății Simfonice
Articolul următorScandalul artificiilor: Maricel Popa îl dă în judecată pe Mihai Chirica