Polițiștii ieșeni au efectuat patru percheziții domiciliare, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere şi furt de lemne.

Astfel, agenţii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Iași și Secţiei II de Poliţie Rurală Ciurea, cu sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, însoţiţi de reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, au efectuat zilele trecute patru percheziții domiciliare, în comuna Grajduri, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de tăiere şi furt de lemne.

Perchezițiile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Ordine Publică, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit anchetatorilor, un bărbat de 30 de ani, din comuna Grajduri, este bănuit că, în perioada aprilie – iulie 2018, ar fi tăiat şi furat 13,866 mc de lemn dintr-o pădure privată.

În urma perchezițiilor, polițiștii au identificat la locuința acestuia 2,473 mc de lemn, care a fost ridicat și predat Ocolului Silvic Pădureni. De asemenea, la domiciliul acestuia au fost identificate o drujbă, o căruţă, două topoare, 1.500 de lei şi 100 de euro, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, au fost indisponibilizați 5,219 mc de lemn, găsiți la locuinţele unor persoane care ar fi cumpărat materialul de la bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor silvice. Bărbatul a fost reținut iniţial pentru 24 de ore, fiind introdus în arest.

Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe Judecătoria Iași, care a dispus față de el măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale. 

Articolul precedentA recunoscut atacul cu cocktailuri Molotov!
Articolul următorA făcut SCANDAL pe stradă: vezi ce a păţit!