Polițiștii din cadrul Secției nr. 5, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, efectuează cercetări întru-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Un tânăr a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe data de 11 august, un tânăr, de 24 de ani, din municipiul Iași, ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iași, fiind sub influența alcoolului, în urma testării acestuia cu aparatul etiltest rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 13 august a.c., tânărul cercetat pentru săvâșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

Ulterior, acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările continuă.