Trei indivizi au fost pedepsiți de către magistrații ieșeni, după ce au fost acuzați de comiterea unor infracțiuni. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Dumitru M., cunoscut cu antecedente penale, la un an și șase luni de închisoare, pentru constituirea unui grup infracţional organizat și efectuarea de operaţiuni fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată (opt acte materiale).
În același dosar, instanța a dispus condamnarea botoșăneanului Alin B. (arestat în altă cauză) la pedeapsa de zece luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu.
De asemenea, magistrații au dispus condamnarea lui Marian I. la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc (două acte materiale).
De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.
Procesul indivizilor a început pe data de 19 februarie 2019. Asta, după ce, la mijlocul anului trecut, anchetatorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au efectuat mai multe percheziții domiciliare în oraș.
În urma perchezițiilor, oamenii legii au descoperit mai multe substanțe interzise, precum vegetale în care s-a pus în evidenţă 5F-MDMB-Pinaca sau canabis.
Conform procurorilor DIICOT Iași, un investigator sub acoperire a achiziționat, contra sumei de 410 lei, de la inculpatul Dumitru M., în opt rânduri, produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în perioada octombrie 2017 – mai 2018.
Articolul precedentPe ce cheltuie 13,5 milioane de lei Spitalul „Sf. Spiridon“
Articolul următorVizita Papei Francisc paralizează circulația în centrul orașului