PSD și PNL negociază în prezent posibilitatea ca liberalii să preia Ministerul Apărării, iar social- democrații să obțină în schimb Ministerul de Interne, potrivit unor surse Realitatea PLUS.

Marcel Ciolacu – președintele PSD vrea să-l păstreze în noul Guvern care se va forma după luna mai.

Între timp, președintele PSD și-a ieșit din fire și ripostează nervos după eșecul Schengen. Șeful PSD se declară frustrat și pentru că ANAF nu are încă o decizie pentru taxa pe care OMV refuză să o plătească.

Ciolacu susține că nu mai vrea să dea explicații pentru „incompetența” altora. Însă nu a fost singura ieșire nervoasă a președintelui PSD. Și rotativa guvernamentală este în aer, după ce unii liberali au declarat că rotația premierilor s-ar putea amâna. Liderul PSD dă cu pumnul în masă și amenință cu ieșire de la guvernare. 

„Am aceeași frustrare când văd incompetență și abordare și strategie depășită la niște oameni care apoi n-au curajul să iasă în față TV și să spună „domne, sunt de vină domne, asta e, atâta am putut eu, atâta m-a dus capul. Și vin o mie de oameni pentru că ies mai des la TV. Trebuie să ies să dau explicații pentru ei? (da) pentru incompetența lor? Nu exista domne „nu e nimeni de vina”, nu exista oriunde în lume nu e nimeni vinovat”, a spus Marcel Ciolacu.

Și informațiile venite din PNL, cum că rotativa guvernamentală s-ar putea amâna până la toamnă, l-au scos din minți pe Marcel Ciolacu.

Declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a evitat să spună dacă îl numește sau nu pe Ciolacu premier, au pus paie pe foc.

Social-democrații amenință cu alegeri anticipate, dacă Ciolacu nu va fi numit premier.

Însă, dacă înțelegerea inițială se păstreză și șefia Guvernului ajunge la PSD în luna mai, așa cum prevede protocolul coaliției, potrivit unor surse din PNL, premierul actual, Nicolae Ciucă, ar putea să rămână în guvern pe un post de vicepremier sau ministru al Apărării. 

Articolul precedentHoroscop special: Ziua îndrăgostiților pentru zodii! Cine are noroc în dragoste
Articolul următorMarius Budăi: „Veniturile din România sunt încă foarte mici şi avem nevoie de creşteri”