Un individ din judeţul Iaşi a scăpat de acuzaţiile aduse de procurori, după ce s-a împăcat cu partea vătămată.
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus încetarea procesului penal în cazul lui Constantin N. Acesta fusese acuzat de către anchetatori de violenţă în familie şi ameninţare.
Instanţa încetează procesul penal faţă de inculpat, ca urmare a împăcării în ceea ce priveşte infracţiunea de violenţă în familie şi ca urmare a retragerii plângerii prealabile în cazul infracţiunii de ameninţare. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă”, au menţionat judecătorii ieşeni.
De asemenea, aceştia au constatat încetarea de drept a arestării preventive a inculpatului, ca urmarea a pronunţării încetării procesului penal. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Constată că inculpatul a fost reţinut şi apoi arestat preventiv începând cu 27 iunie 2018 până la zi”, au adăugat magistraţii ieşeni. De remarcat este faptul că decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
La finele lunii iunie a acestui an, anchetatorii au decis încătuşarea individului, după ce acesta ar fi lovit o femeie şi ar fi ameninţato.
Ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus trimiterea în judecată a individului, sub cele două acuzaţii. Numai că, pentru astfel de acuzaţii, procesul penal poate înceta, în eventualitatea în care persoana vătămată renunţă la plângere sau se împacă în cele din urmă cu suspectul.
Astfel de situaţii sunt destul de des întâlnite în cadrul instanţelor de judecată ieşene, deoarece, întrun final, victimele acceptă să renunţe la plângerile formulate. 
Articolul precedentConcurs pentru admiterea la Centrul de Excelenţă Iaşi
Articolul următorConsilier local, acuzat de incompatibilitate de ANI