Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT au efectuat recent șapte percheziţii domiciliare la adresele a doi bărbaţi cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de introducere în țară și trafic cu droguri de mare risc (cocaină), respectiv trafic de droguri de risc şi efectuare de operațiuni, fără drept, cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, oamenii legii au prins în flagrant un bărbat de 36 de ani, din municipiul Paşcani, care ar fi introdus în ţară, cu autoturismul, ascunse în locaşuri special amenajate, 200 de grame de cocaină.

“Poliţiştii BCCO Iaşi au mai prins un tânăr de 26 de ani, din orașul Târgu Frumos, în timp ce se deplasa prin localitatea amintită la volanul unui autovehicul, fără a avea permis de conducere. Acesta transporta substanțe cu efecte psihoactive, cel mai probabil în scop de comercializare”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Simultan cu prinderea în flagrant a celor doi bărbaţi, au fost efectuate șapte percheziții domiciliare la adresele acestora, fiind ridicate diferite cantități de droguri, substanțe ce ar avea efecte psihoactive, bani susceptibili a proveni din traficul de droguri (lei și euro), un autoturism de lux, precum și diferite bunuri care ar fi servit la comiterea infracțiunilor.

“Pe baza probatoriului administrat în cauze, procurorii DIICOT Iaşi au dispus reținerea celor doi, pentru 24 de ore. Ulterior, aceştia au fost prezentaţi judecătorilor Tribunalului Iași, care au dispus arestarea lor preventivă”, a mai menționat Anca Vîjiac.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducere în țară și trafic cu droguri de mare risc (cocaină) şi de risc şi efectuare de operațiuni, fără drept, cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Articolul precedentPrins în flagrant când încerca să fure… găini!
Articolul următorUn doctor din Iași a dat în judecată ANI