Şeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași a emis dispoziția privind asigurarea serviciului polițienesc pentru paza și protecția secțiilor de votare în cadrul Referendumului național pentru revizuirea Constituției României.

Serviciul de pază a secţiilor de votare din judeţul Iaşi va fi asigurat în două schimburi, cu respectarea dispozițiilor legale și procedurale în vigoare. Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii din paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de Poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

În acest context, trebuie precizat că 434 de polițiști vor asigura paza și protecția la 247 de secții de votare, dintre cele 736 ce se vor constitui în județul Iași, iar, pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale MAI – Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, a declarat miercuri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Peste 260 de poliţişti se vor afla pe străzi în perioada 6-7 octombrie 2018, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în zilele Referendumului, vor acţiona, conform competenţelor, 46 de poliţişti, constituiţi în echipe operative. Mai mult, cei 93 de șefi ai Posturilor de Poliție comunale din județul Iași vor desfășura activități în zona de competență, asigurând serviciile polițienești pentru deservirea populației.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 15 poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă o va impune. Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestor misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor incidente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale când se constată încălcări ale legii. Serviciul polițienesc are caracter permanent și obligatoriu, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Articolul precedentCine a fost vinovat pentru îmbolnăvirile de la pomenirea organizată la Cepleniţa: concluziile anchetatorilor
Articolul următorAvocat, acuzat de procurori pentru că şi-a practicat meseria