Zilele acestea în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ a ajuns o tânără în vârstă de 14 ani care prezenta simptome specifice ale unei intoxicaţii cu alcool etilic.

Fata, venită din zona Dobrogei în vizită la rudele din Moldova, a consumat mai multă vişinată, fără să conştientizeze. Astfel, în urma analizelor medicale efectuate, medicii din UPU au constatat că este vorba despre o alcoolemie de 1 la mie.

„Pacienta prezenta simptomatologie specifică, a rămas internată în Clinica de Toxicologie de la noi. A fost nevoie de echilibrare şi se impune supraveghere medicală pe perioadă de 24 – 48 de ore, vom vedea cât va fi nevoie în funcţie de evoluţia cazului“, a precizat Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

Anul trecut, la unitatea medicală ieşeană, 126 de copii au primit diagnosticul de intoxicaţie cu alcool etilic, fiind vorba atât despre acte conştiente, cât şi despre accidente înregistrate în rândul copiilor cu vârste mici.

Articolul precedentCTP Iași cheltuie un milion de lei. Vezi pe ce
Articolul următorMaşinile de depistat cancerul au ajuns la IRO Iași