Peste 100 de oferte de stagii din partea companiilor ieșene vor fi disponibile la primul târg dedicat practicii studenților Universității „Al. I. Cuza” Iași. Târgul de Stagii de Practică va avea loc marți, 16 octombrie, pe Sala Pașilor Pierduți, între orele 10.00 și 15.00.

În universitate, vor fi prezente peste 20 de companii, instituții și ONG-uri ce le vor oferi studenților posibilitatea să facă practică în cadrul diverselor departamente. Ofertele la care vor avea acces studenții vor acoperi majoritatea domeniilor de studiu din universitate – servicii, financiar, IT, comunicare, științe, psihologie, litere etc. La standuri va fi prezent câte un reprezentat din partea angajatorului pentru a oferi informații legate de stagiile de practică disponibile, iar studenții interesați vor fi rugați să depună o copie a CV-ului.

Pe 16 octombrie, vor fi disponibile peste 100 de stagii de practică, ținta organizatorilor fiind ca la sfârșitul zilei cel puțin 50 de studenți să își fi găsit un internship pe domeniul care îi interesează.

Stagiile vor avea o durată de cel puțin 3 săptămâni sau 30 de ore cumulate, unii dintre angajatori fiind dispuși să ofere un loc de practică și pentru un timp mai îndelungat. Ele se vor desfășura sub supervizarea atât a unui coordonator din cadrul companiei, cât și a unui profesor din cadrul facultății din care provine studentul.

La finalul stagiului de practică, studenții vor avea o imagine mai clară asupra domeniului spre care dorește să își concentreze cariera, asupra abilităților pe care deja le au, dar mai ales asupra aspectelor pe care vor trebui să le îmbunătățească până la absolvire și, de asemenea, vor avea deja o primă experiență profesională ce va putea fi trecută în CV și valorizată la viitoarele interviuri de angajare.

Târgul de stagii este organizat de către Serviciul pentru Studenți și Absolvenți al Universității „Al. I. Cuza”. Serviciul este dedicat dezvoltării profesionale și personale a studenților, organizând evenimente de carieră, ateliere și activități extra-curriculare, parteneriate cu mediul public și privat și oferind consiliere individuală tuturor studenților care au nevoie de o direcție definită mai clar.

Articolul precedentCe sfaturi au primit pelerinii de la Poliție
Articolul următorSistemele de supraveghere publică din Iaşi se mută la „Piramida lui Dubeţ“