Poliţiştii au acţionat pentru verificarea legalităţii activităţii de taximetrie în zona Aeroporturilor Internaţionale Iași, Bacău, Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara și Craiova.

De asemenea, acţiunile poliţiştilor au vizat şi prevenirea încălcării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată.

În două zile, au fost verificate peste 700 de autoturisme şi au fost aplicate aproape 350 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi şi a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport public de persoane în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

Poliţiştii au verificat 139 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 17.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 48 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr.38/2003, privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar 5 sancţiuni pentru alte abateri.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi feroviare, sprijiniţi de poliţişti rutieri, au acţionat pentru prevenirea încălcării regulilor de circulaţie la trecerile la nivel cu calea ferată.

Astfel, poliţiştii au verificat peste 580 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate, au aplicat 267 de sancţiuni contravenţionale.

Articolul precedentRestricții de circulație pe bulevardul Primăverii
Articolul următorIeșeanul care a suferit primul transplant pulmonar făcut în România va fi externat