Primăria Iași a demarat o procedură pentru amenajarea unei parcări subterane. Este vorba de o suprafață de aproape 2.500 mp din zona Alexandru cel Bun, strada Mușatini, nr. 57, pentru amenajarea unei parcări publice subterane etajate cu regim D+P+3E.

Concesionarea se va face pe o perioadă de 25 de ani, zona vizată fiind situată în apropiere de centrul de medicină de familie din Alexandru cel Bun. Procedura privind concesionarea se va derula pe 2 august, de la ora 12:00, la Direcția de Evidență a Patrimoniului Public și Privat.

„Prin HCL nr. 133 din 29 martie 2019 s-a aprobat ca municipiul Iași s-au pus la dispoziția antreprenorilor amplasamente pentru realizarea de parcări publice subterane și/sau supraterane etajate în municipiul Iași în conformitate cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de creștere Iași (PMUD Iași). Terenul situat în Iași, strada Mușatini, nr. 57, în suprafață de 2.475 mp face parte din domeniul public al municipiului Iași. Terenul se află în intravilanul orașului, cartierul Alexandru cel Bun cu acces din strada Mușatini, în imediata vecinătate a clădirii Centrul Medical de Familie. Parcela propusă spre concesionare este liberă de construcții, fiind utilizată în prezent ca parcare de reședință, având o capacitate de 60 de locuri. Aflat într-o zonă de interes a orașului foarte aglomerată, terenul a fost studiat pentru investiții”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Articolul precedentProiecte culturale în valoare totală de 6,5 mil Euro, la Consiliul Județean
Articolul următor14 copii din Iaşi, intoxicaţi într-o tabără sportivă, la Borsec!