????????????????????????????????????

Două loturi de teren din „Iași Industrial Park” vor fi scoase la licitație în vederea concesionării. Documentația de atribuire, caietul de sarcini și studiul de oportunitate au fost aprobate în ședința extraordinară a plenului Consiliului Județean.

Una dintre parcele are o suprafață de 50.000 de metri pătrați, redevența anuală de la care pleacă licitația publică fiind de 50.000 de euro. Pentru cel de-al doilea lot, de 35.000 de metri pătrați, prețul de pornire este de 35.000 de euro pe an. Terenurile vor fi concesionate pentru o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului.

Firmele care vor funcționa în „Iași Industrial Park”, vor avea obligația obținerii avizelor și autorizațiilor necesare desfășurării activității. Tototdată, acestea vor trebui să înceapă lucrările de construcție în cel mult un an de la primirea amplasamentului și să demareze activitatea în maximum doi ani de la data începerii lucrărilor.

Consiliului Județean îi revine obligația de a asigura racordarea la utilitățile publice și de a aduce terenul la cota drumului național. Totodată, CJ va împrejmui amplasamentul și va realiza căile de acces. În parc, va fi construită o clădire administrativă ce va avea o suprafață de 621 de metri pătrați.

„Iași Industrial Park” va contribui la creșterea investițiilor străine directe, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea unor industrii de înaltă tehnologie și producerea de bunuri și servicii competitive pe piețele interne și internaționale.

Anul trecut, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Pubice a semnat Ordinul prin care se dispune acordarea titlului de parc industrial societății „Iași Industrial Park SRL”, ceea ce conferă operatorilor economici care vor funcționa aici dreptul la facilitățile prevăzute de art. 20 din Legea 186/2013, privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale precum și cele prevăzute de Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Un alt proiect de hotărâre aprobat astăzi vizează începerea demersurilor pentru identificarea de locații în Zona Metropolitană Iași și în partea de nord-vest a județului în vederea înființării de noi parcuri industriale.

Articolul precedentPeste 3.000 de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor, în Iași
Articolul următorInvestiţie de 45 milioane de lei în 10.000 de contoare inteligente