Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), oferă în perioada sărbătorilor de iarnă tichete sociale în valoare de câte 70 de lei, unui număr total de 13.394 de pensionari cu pensii cumulate până în 1.000 de lei.

De includ pensionarii de drept, cât și cei pensionați pe caz de boală. De asemenea, și veteranii de război vor primi 150 de tichete.

Pentru a intra în posesia tichetelor, persoanele menționate trebuie să depună o cerere de solicitare cu semnătura beneficiarului. Totodată, beneficiarul va trebui să aibă domiciliul în Municipiul Iași și să prezinte cuponul de pensie, buletinul sau cartea de identitate, în copie și original.

Distribuirea carnetelor cu tichete sociale se va finaliza la data de 1 martie 2020. Eliberarea carnetelor se va face zilnic, de luni până vineri, între orele 8:30 și 15:30, la Căminul de pensionari „Sf. Parascheva” de pe Codrescu, nr. 6, pentru beneficiarii domiciliați în zona Copou, la Cantina de Ajutor Social (strada Sf. Andrei, nr. 70) – pentru beneficiarii domiciliați în zona Centru. Pentru beneficiarii domiciliați în zona Podu Roș, tichetele se găsesc la Direcția de Asistență socială de pe șoseaua Națională, nr. 43, pentru beneficiarii domiciliați în zonele Nicolina I și II, tichetele se pot găsi la Centrul de Cartier Nicolina.

Beneficiarii domiciliați în zona Păcurări vor putea ridica tichetele de la Centrul de Cartier Păcurări, de pe șoseaua Păcurări, nr. 34.

Cei din zona Tătărași sau Metalurgie, pentru a intra în posesia tichetelor, trebuie să meargă la Centrul de Cartier Tătărași, de pe strada Vasile Lupu, nr. 82.

Beneficiarii din zonele Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân, Galata și Dacia se vor adresa reprezentanților Centrului de Cartier Alexandru cel Bun, de pe strada Tabacului, nr. 1 A.

Cei care locuiesc în zona Frumoasa și Bucium se vor prezenta la Centrul de Cartier Frumoasa, de pe Bulevardul Poitiers, nr. 20, 22.