În cadrul ultimei Adunări Generale a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au fost reluate discuţiile referitoare la modificarea „Legilor Justiţiei” nr. 303/2004, nr. 304/2004 şi nr. 317/2004, aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 7 adoptată în şedinţa din data de 19 februarie 2019, respectiv prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 12/2019.

În unanimitate, procurorii şi-au menţinut punctul de vedere exprimat (acordul cu privire la conţinutul Hotărârii CSM – Secţia pentru procurori nr. 95 din 20 februarie 2019, punctul de vedere al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi însuşirea declaraţiei de principiu transmisă de către Forumul Judecătorilor din România către adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor. Luând în considerare şi comunicatul din data de 8 martie 2019 al Secţiei pentru procurori din cadrul CSM, în cuprinsul căruia Secţia şi-a exprimat dezaprobarea cu privire la împrejurarea publicării în Monitorul Oficial a unor acte normative emise de Guvern diferite în conţinut faţă de cele înaintate Consiliului Superior al Magistraturii spre avizare (cu referire şi la OUG nr. 12/2019), cu majoritate, s-a hotărât suspendarea activităţii cu publicul până pe data de 15 martie 2019, inclusiv, cu asigurarea urgenţelor şi serviciilor esenţiale, pentru buna desfăşurare a activităţii unităţii de Parchet și ieşirea personalului în faţa instituției, în susţinerea acţiunilor similare ale celorlalte unităţi de parchet şi instanţe din ţară, la datele şi orele stabilite în prealabil”a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

În urmă cu două zile, și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au anunțat că vor protesta în mod similar. 

 

Articolul precedentIncendii de proporții, în județul Iași: TRAGEDIE la Cotu Morii
Articolul următorCRIMĂ terifiantă: Ucis în bătaie!