Agenții din cadrul Secţiei I de Poliţie Rurală au oprit, pentru control, în comuna Bârnova, un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani, din județul Vaslui.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Poliţiştii ieșeni au mai menționat că agenții din cadrul Biroului Rutier Pașcani au oprit, pentru control, pe DC 316, în comuna Todirești, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din localitate.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Mai mult, agenții din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, în comuna Ciortești, o autoutilitară condusă de un bărbat de 68 de ani, din municipiul Iași.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”, a adăugat Ioana Buștiuc.

Potrivit acesteia, și în această cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

 

Articolul precedentEchipament medical de peste 4,2 milioane de euro, cumpărat de Consiliul Județean pentru Spitalul de Neurochirurgie
Articolul următorFENOMEN: Femei, tâlhărite pe străzile din oraş