Pentru perioada 26 aprilie – 2 mai, poliţiştii ieşeni şi-au adaptat dispozitivul astfel încât să fie în mijlocul oamenilor.

Zilnic, peste 200 de polițiști vor acționa, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, în localitățile turistice și în zonele de agrement.

Așadar, dispunerea în teren a efectivelor va ține cont de mai mulți factori, iar polițiștii angrenați sunt specializați pe diverse domenii de activitate: rutieră, ordine publică, arme, investigații criminale.

În ceea ce privește polițiștii rutieri, eforturile acestora vor fi concentrate pe fluidizarea traficului, în special în momentele de vârf.

Elicopterul Inspectoratului General de Aviație va reprezenta un real sprijin pentru coordonarea dispozitivelor din teren și pentru adaptarea misiunilor în funcție de condițiile în care se circulă.

Astfel, în zilele de 26 aprilie, 28 aprilie și 1 mai 2019, traficul rutier din județul Iași, pe DN 2, DN 28 și DN 28 A, va fi monitorizat cu ajutorul acestui elicopter.

Peste 135 de polițiști de ordine publică vor acționa, zilnic, iar aceștia se vor concentra, cu precădere, în zonele cu public numeros.

În contextul pregătirilor prilejuite de Sărbătorile Pascale, Poliția ieșeană le recomandă cetățenilor să achiziționeze produse alimentare doar din locuri special amenajate și autorizate, astfel încât ele să nu reprezinte un pericol pentru sănătate.

 

Articolul precedentParcometrele din Iași au fost puse în funcțiune, dar nu se poate plăti cu cardul
Articolul următorFlorentin Ciobotaru: „ Cereți-vă scuze, domnule Flavius Stoican!“