Un individ a fost pedepsit de către magistrații ieșeni, după ce a fost acuzat de comiterea unei crime. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Costel Sofronia. 

Instanța îl condamnă inculpatul Sofronia Costel la nouă ani și opt luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului. Dispune confiscarea specială, de la inculpat, în folosul statului, a cuţitului cu lungimea totală de 23 cm, cuțit găsit pe masa de lângă victimă și pe lama căruia au fost identificate mici puncte de culoare brun-roșcată, care a fost – cel mai probabil – utilizat la comiterea infracţiunii. Ia act de faptul că frații victimei nu s-au constituit părți civile în cauză și nici nu au (mai) dorit să participe în procesul penal în calitate de persoane vătămate”au menționat magistrații ieșeni. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul individului a început pe data de 29 ianuarie 2019. Asta, după ce magistrații au dispus reținerea și, respectiv, arestarea sa preventivă încă din luna noiembrie 2018.

Conform anchetatorilor, pe data de 30 octombrie 2018, individul în vârstă de 49 de ani și-a adus lemne pentru iarnă și a cerut ajutorul vecinului său de 40 de ani, M.D., din satul Pietrosu, comuna Tătăruși, la tăiat.

Cei doi s-au apucat de treabă și, din când în când, aumai luat câte un păhărel de alcool. După ceva timp, cei doi au început să se certe, iar cel care venise la muncă a fost înjunghiat în patea stângă a toracelui cu un cuțit.

La scurt timp de la incidente, un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași a fost chemat la faţa locului, însă bărbatul nu a putut fi salvat. Ulterior, suspectulcomiterii crimei a fost dus la audieri și, mai apoi, la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru a fi expertizat, în așa fel încât să se constate dacă a avut sau nu discernământ.