Pe data de 28 mai va fi organziat, la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) din Bucureşti, concursul de arhitect șef al municipiului Iași. La concurs s-au înscris Alexandru Mustiaţă, Bogdan Herghelegiu şi Marian Jan Chiriţa.

Alexandru Mustiaţă este actualul arhitect-şef interimar, Bogdan Herghelegiu este angajat al Primăriei Iași, iar Marian Jan Chiriţa este unul dintre arhitecţii care au lucrat la actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al oraşului.

ANFP a organizat, în ultimii ani, două concursuri pentru funcţia de arhitect-şef, după ce postul a devenit vacant în 2015. La ambele s-a prezentat un singur candidat, Alexandru Mustiaţă, care a picat de două ori testul.

Mustiaţă ocupă din februarie 2019 funcţia de arhitect-şef, prin decizia primarului Mihai Chirica, în condiţiile în care, anterior, în 2017, edilul l-a demis din aceeaşi funcţie.

Bogdan Herghelegiu lucrează din luna martie a acestui an în cadrul Primăriei după ce a fost singurul candidat admis în urma unui concurs desfăşurat pentru mai multe posturi vacante la Direcţia de Arhitectură şi Urbanism.

Marian Jan Chiriţa este unul dintre arhitecţii care au întocmit noul PUG al Iaşului, document care se află în procedură de avizare.

De la sfârşitul anului 2015, Direcţia de urbanism a fost condusă interimar de patru persoane.

Articolul precedentRestricţii de circulaţie la sfârșit de săptămână
Articolul următorŞofer ieşean, condamnat: uite de ce!