Un individ acuzat că și-a ucis propriul copil a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni. 

Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Sidor S. „Instanța îl condamnă pe inculpat la pedeapsa principală de 14 ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie”, au menționat judecătorii ieșeni.
De remarcat este faptul că sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.
Procesul individului a început pe data de 31 ianuarie 2018. Asta, după ce, la finele lunii noiembrie 2017, el fusese arestat preventiv.
Conform anchetatorilor, în luna noiembrie 2017, P.S. ar fi fost răpus de tatăl său, care l-ar fi înjunghiat cu un cuţit în abdomen şi i-ar fi aplicat o lovitura puternică în cap cu un lacăt.
În urma incidentului, victima a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, din Iaşi, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.
Pe data de 24 noiembrie 2017, Sidor S., în vârstă de 61 de ani, a fost arestat pentru uciderea fiului său în vârstă de 36 de ani. Ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi l-au trimis în judecată pe individ, pentru comiterea infracţiunii de omor.
În urmă cu câţiva ani, inculpatul a mai fost în atenţia oamenilor legii, după ce un alt copil, atunci în vârstă de zece ani, a decedat după ce a adormit în zăpadă, în luna ianuarie 2013.
Numai că, la începutul lunii octombrie 2014, magistraţii au pronunţat o soluţie de achitare în acel dosar, iar decizia a fost confirmată după aproximativ un an de Curtea de Apel Iaşi.
Articolul precedentAccidente rutiere grave: o ambulanţă pentru transportul copiilor, implicată
Articolul următorArestată după ce ar fi încercat să păcălească o octogenară