Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, care a cerut reducerea consumului de carne cu 70%, vine cu o nouă decizie controversata pentru fermierii europeni. Aceasta a decis să prelungească cu încă un an, importurile la liber din Ucraina. Asta în condițiile în care fermierii de pe întreg teritoriul UE au ajuns în pragul falimentului. 

Comisia Europeană a exceptat de la orice controale și taxe importurile de cereale și carne produsă în Ucraina. Asta după ce a majorat costurile fermierilor europeni prin interdicții și condiții de producție.

Liderii G20 au făcut apel la solidaritate pentru combaterea foametei cauzate de războiul agresiv al Rusiei. „Nu vom ezita în responsabilitățile noastre și vom continua să facem tot ce putem pe acest front,” au spus aceștia.

După ce anul trecut fermierii români dar și din alte țări europene au fost loviți de secetă, Ursula von der Leyen a decis să acorde beneficii Ucrainei pentru încă un an.

La sfârșitul lunii ianuarie 2023, 6 țări din UE, printre care și România, au cerut Comisiei Europene despăgubiri pentru fermieri, în contextul în care există o supraofertă de cereale creată de importurile ieftine din Ucraina, care a redus cererea pentru produsele locale și a declanșat proteste în rândul fermierilor. Solicitarea a rămas, însă, fără răspuns. 

Articolul precedentChinezii au inventat dispozitivul pentru „sărut real” la distanță. Cât costă și cum funcționează
Articolul următorSecretul longevității lui Mihai Șora. Ce obiceiuri alimentare avea, chiar și la 106 ani