Agenții din cadrul Secţiei VII de Poliţie Rurală Târgu Frumos au oprit recent pentru control, pe strada Sturzeni, din comuna Costeşti, un autoturism condus de un bărbat de 41 de ani.

Deoarece șoferul mirosea a alcool, el a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aer expirat. „Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că acesta nu are permis pentru vreo categorie de vehicule”, au menţionat poliţiştii.

Conform acestora, în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, agenții din cadrul Secţiei VIII de Poliţie Rurală Leţcani au acţionat, de asemenea, pe raza de competenţă, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. În cadrul acțiunii au fost legitimate 76 de persoane, controlate 45 de autoturisme și a fost verificată o unitate comercială.

Au fost date 33 de amenzi, în cuantum de 24.390 de lei. Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare, reținut un set de plăcuțe cu numerele de înmatriculare și au fost confiscate bunuri în cuantum de 600 de lei.

Astfel, un tânăr de 29 de ani, din județul Neamț, a fost amendat cu 1.000 de lei, fiindu-i retras certificatul și plăcuțele cu numerele de înmatriculare, deoarece a condus în comuna Lețcani un autoturism ce nu avea încheiată polița de asigurare obligatorie în caz de accident.

În plus, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au desfășurat recent activități preventive la sediile a două firme de transport persoane.

În cadrul activităților, au fost prezentate dispozițiile legale din domeniul rutier. De asemenea, au fost dezbătute problemele întâmpinate de șoferii firmelor de transport, au fost prezentate incidente concrete în care au fost implicaţi şoferi ce efectuează transport de persoane și au fost făcute recomandări cu privire la adoptarea de către aceştia a unui comportament preventiv în trafic. La activitate au participat 29 de şoferi, de la cele două firme de transport persoane.

Articolul precedentPensionar ieşean, jefuit prin metoda „Pilota”!
Articolul următor“Doctor” păcălit de o pensionară din Iaşi