Cei 6.400 candidați ieșeni vor susține, conform calendarului, a doua probă la Evaluarea Națională, la Matematică.

În fiecare unitate de învățământ în care sunt scolarizați elevi de clasa a VIII-a, s-a constituit și funcționează o comisie responsabilă pentru organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale 2019, sub coordonarea și consilierea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Vor funcționa, astfel, un număr de 176 centre de examen, din care 55 în mediul urban și 121 în mediul rural. Probele scrise se vor derula conform Metodologiei în vigoare, sub supraveghere audio-video și vor începe la ora 9:00. Elevii vor fi primiți în săli până cel târziu la ora 8:30, pe baza unui act de identitate (certificat de naștere sau carte de identitate).

Elevii vor primi rezultatele evaluării în ziua de 25 iunie, până la ora 12:00, urmând ca rezultatele finale, în urma eventualelor contestații să fie afișate în ziua de 29 iunie.

După această dată, absolvenții clasei a VIII-a își pot calcula media de admitere pe baza căreia se exprimă opțiunile și se realizează repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat. Concret, media de admitere la liceu 2019, pe baza căreia absolvenții de clasa a VIII-a se înscriu în clasa a IX-a, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Națională (în proporție de 80 la sută la admiterea la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20 la sută).

Articolul precedentPANICĂ: Proiectil găsit în buricul târgului!
Articolul următorAu ajuns la spital din cauza căștilor magnetice cu ajutorul cărora au copiat la un examen