Proiectul „Recompartimentarea, modernizarea spaţiilor de învăţământ, cu păstrarea funcţionalului existent” destinat clădirii „Asclepios” (str. Ghigore Ghica Vodă nr.13) a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi a fost admis la finanţare şi este în faza de contractare.

„Sunt onorat să anunţ că proiectul de recompartimentare şi modernizare a clădirii «Asclepios» a fost admis la finanţare, obţinând 88 de puncte la evaluare, dintr-un total de 100 puncte. Valoarea totală a proiectului este de 26.185.298 lei din care 25.819.447,55 sunt cheltuieli eligibile. Sper ca după semnarea contractului de finanţare să demarăm cât mai repede implementarea proiectului. Este o veste foarte bună pentru întreaga comunitate UMF că, în sfârşit, vom putea folosi clădirea în scopul de a asigura spaţii de învăţământ de calitate pentru studenţii universităţii”, a declarat rectorul UMF Iaşi, Viorel Scripcariu.

Proiectul „Recompartimentare, modernizare spaţii de învăţământ, cu păstrarea funcţionalului existent” este finanţat de Uniunea Europeană, pe axa prioritară 10 – Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale, din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este modernizarea infrastructurii educaţionale în cadrul UMF Iaşi, în condiţii de durabilitate şi incluziune socială.

Scopul proiectului vine ca un răspuns la nevoia de modernizare a spaţiilor existente în cadrul UMF Iaşi şi destinate procesului educaţional, pentru a fi aduse la standardele de calitate europene. Aceasta procupare pentru dezvoltarea infrastructurii se regăseşte printre principalele direcţii de dezvoltare strategică 2016-2020 ale Universităţii.

Articolul precedentFlavius Stoican: „Putem obține un rezultat bun cu CFR Cluj“
Articolul următorSe vrea reconstruirea Coloseului Bragadiru