Un consilier local din judeţul Iaşi a decis să acţioneze în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Astfel, Ioan Benchea le solicită magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi să dispună anularea raportului de evaluare întocmit recent de către inspectorii de integritate pe numele său.

Acum, urmează ca instanţa să stabilească un prim termen de judecată al procesului în contencios administrativ, după care magistraţii ieşeni vor asculta ce au de spus şi cei de la ANI, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

În urmă cu aproape două luni, mai exact pe data de 12 septembrie 2018, reprezentanţii ANI au precizat că au constatat starea de incompatibilitate și conflict de interese de natură administrativă în cazul a şase aleși locali.

Printre aceştia se numără şi Ioan Benchea, consilier local în cadrul Consiliul Local al comunei Oțeleni, din județul Iași, care a fost acuzat de inspectorii de integritate de incompatibilitate.

În perioada exercitării mandatelor de consilier local (2012 – 2016 și 2016 – 2020), Benchea Ion Întreprindere Individuală, în cadrul căreia fiul persoanei evaluate deține calitatea de titular întreprindere individuală, a încheiat cu Primăria comunei Oțeleni un contract de prestări servicii în valoare totală de 28.451,25 lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile legale”, au menţionat inspectorii de integritate.

Conform acestora, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Articolul precedentCeremonii militare, la Iași
Articolul următorMașini de curse construite de studenții ieșeni, prezentate la TUIASI