O angajată a unei primării din judeţul Iaşi a pierdut la prima instanţă procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

“Instanţa respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Sofian Dorina în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate”, au precizat judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi. De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Dorina Sofian le solicita magistraţilor să dispună anularea raportului de evaluare întocmit recent de către inspectorii de integritate.

În urmă cu câteva luni, reprezentanţii ANI au precizat faptul că au constatat starea de incompatibilitate în cazul a cinci funcționari publici, printre care şi Dorina Sofian, funcționar public în cadrul Primăriei comunei Cristești, din județul Iași.

„În perioada 19 iulie 2012 – 18 iunie 2018, aceasta a deținut simultan funcția publică de şef al Biroului Financiar – Contabilitate și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Regiei Autonome de Gospodărie Comunală și Locativă Pașcani, respectiv funcția de cenzor la SC Prest Serv Apa SA Pașcani și SC CLP Eco-Salubritate SA, încălcând astfel dispozițiile legale”, au menţionat inspectorii de integritate.

Conform acestora, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Cei de la ANI au adăugat că funcţionarul ieşean a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.