Florin Morariu, supranumit “eroul de la Londra”, va primi distincția “The Queen’s Commendation for Bravery”, din partea Marii Britanii, pentru faptele de care a dat dovadă în timpul atacului terorist din iunie 2017.

Ieşeanul Florin Morariu a primit o scrisoare din partea autorităţilor britanice, prin care este propus de către premierul Theresa May pentru a primi distincția “The Queen’s Commendation for Bravery”.

Distincția reprezintă o formă de recunoaștere a unui comportament brav al militarilor și civililor, demonstrat în anumite circumstanțe deosebite și în numele națiunii britanice.

Amintim că, la începutul lunii iunie a anului trecut, mai mulţi terorişti au atacat trecătorii de pe străzile Capitalei Angliei, reuşind chiar să ucidă câteva persoane, până în clipa în care au fost doborâţi de Poliţie.

Astfel, trei au fost împuşcaţi şi ucişi de oamenii legii, în vreme ce alţi 12 au fost arestaţi. În cadrul incidentului, Florin Morariu a reuşit să stopeze pentru câteva momente unul dintre atacatori, după ce i-a aruncat în cap navete cu pâine, ieşeanul lucrând atunci ca brutar în Londra.

Articolul precedentUn nou arhitect-şef interimar
Articolul următorDirectorul Teatrului Naţional, implicat într-un accident grav