UNPR Iași va pierde spaţiul din zona pietonalului Ştefan cel Mare, unde acest partid îşi desfăşoară activitatea politică. Un proiect de hotărâre ce va fi dezbătut miercuri, 25 iulie, de plenul Consiliului Judeţean (CJ) prevede ca spaţiul să revină la Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP).

Propunerea CJ vine după ce în ultima lună au avut loc mai multe conflicte între preşedintele CJ Maricel Popa, de la PSD şi consilierul judeţean Mircea Manolache, de la UNPR.

Într-o notă de fundamentare se arată că spaţiul în suprafaţă de 47 mp a fost închiriat prin două hotărâri ale CJ din 2014 şi 2015, iar contractul a ajuns la termen la data de 31 decembrie 2016.

În acelaşi document se precizează că, pe 16 iulie 2018, DJADP a solicitat atribuirea spaţiilor „având în vedere numărul mare de proiectare aflate în derulare, precum şi a volumului ridicat de documente gestionate“.

Iniţial, spaţiul a fost dat de la DJADP către fostul deputat Gheorghe Emacu, de la UNPR, pe perioada mandatului său de parlamentar, 2012 – 2016, şi, ulterior, către UNPR.

Articolul precedentConcurență acerbă la FEFS, FEAA și Drept
Articolul următorImpact cu patru victime, pe un drum din județul Iași