Un edil-şef din judeţul Vaslui a pierdut, la instanța de fond, procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). 

Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins recent acțiunea formulată de primarul vasluian.

Instanța respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Alexandroae Didi în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate”au precizat magistrații ieșeni. Sentința nu este definitivă, ea putând fi contestată.

În urmă cu câteva luni, reprezentanţii ANI au precizat că au constatat starea de incompatibilitate în cazul a 13 foști și actuali aleși locali, printre care se regăsea şi Didi Alexăndroae, actualul primar și fostul viceprimar al comunei Oșești, din județul Vaslui.

Acesta a deținut și exercitat simultan cu funcția de viceprimar (mandatul 2012 – 2016), respectiv de primar (mandatul 2016 – 2020) și calitatea de titular în cadrul Alexandroae Didi Întreprindere Individuală, încălcând astfel dispozițiile legale”, au subliniat inspectorii de integritate.

Ulterior, primarul vasluian le-a solicitat magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi să dispună anularea raportului de evaluare întocmit pe numele său de ANI.