Unioniştii din România şi Republica Moldova care participă la Marşul Centenarului pe traseul Alba Iulia – Chişinău au ajuns vineri după-amiază la Iaşi.

Astfel, câteva zeci de unionişti de pe ambele maluri ale Prutului au ajuns la Iaşi, aceștia fiind întâmpinaţi de ieşeni cu pâine şi sare. Amintim că, pe data de 1 iulie, unioniştii au plecat de la Alba Iulia şi au mers pe jos 1.200 de kilometri, urmând să parcurgă ultimii 100 de kilometri, de la Iaşi la Chişinău, în perioada 26 august – 1 septembrie.

Participanţii la Marşul Centenarului vor lua parte sâmbătă şi duminică la Conferinţele Congresului Reîntregirii Neamului, în cadrul cărora vor fi dezbătute subiecte precum unirea României cu Republica Moldova ca proiect de ţară, protejarea drepturilor românilor din jurul graniţelor. În cadrul aceloraşi conferinţe vor fi puse în discuţie şi proiecte de infrastructură precum autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

Duminică după-amiaza, grupul de unionişti din România şi Republica Moldova va pleca spre Chişinău, din faţa Palatului Culturii, ultima etapă a marşului urmând să fie pe traseul Iaşi – Ungheni – Călăraşi – Sadova – Lozova – Căpriana – Străşeni – Chişinău. Unioniştii şi-au propus să ajungă pe 1 septembrie în Piaţa Adunării Naţionale din Chişinău.

Articolul precedentUn nou accelerator de particule, la IRO Iași
Articolul următorPrinși “la pont” că vor să intre ilegal în România