O echipă a Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA) s-a aflat în ultimele zile în vizită de evaluare la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ din Iaşi.

Aceasta este aceeaşi asociaţie care a furnizat datele pe baza cărora la nivelul anului 2018 s-a realizat clasificarea universităţilor în cele trei categorii existente şi astăzi: universităţi centrate pe educaţie, universităţi de educaţie şi cercetare ştiinţifică sau universităţi de educaţie şi creaţie artistică şi, respectiv, universităţi de cercetare avansată şi educaţie.

„Procesul de evaluare instituţională derulat de către EUA este destinat să acţioneze ca un sprijin pentru dezvoltarea viitoare a universităţii şi să promoveze dimensiunea dinamică a instituţiei de a se adapta la cerinţele sociale. Programul de Evaluare Instituţională (Institutional Evaluation Programme – IEP) este un serviciu independent oferit comunităţii academice internaţionale de către Asociaţia Universităţilor Europene (European University Association – EUA)“, au precizat reprezentanţii USAMV.

Astfel, pe durata vizitei, evaluatorii EUA s-au întâlnit cu membrii comunităţii academice, cu studenţii facultăţilor şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri. USAMV Iaşi este membră a EUA din ianuarie 2007, alături de alte instituţii de învăţământ superior din 47 de ţări.

Articolul precedentCursuri gratuite de integrare europeană, la UAIC Iași
Articolul următorIeșeancă cercetată din cauza țigărilor