Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a achiziţionat 103 autobasculante noi pentru deszăpezire, iar contractul, în valoare de 9,8 milioane de euro, include un pachet de servicii asociat, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Astfel, furnizorul este Cefin Trucks, iar autobasculantele, cu configuraţie 6×4, sunt dotate cu lamă pentru zăpadă şi răspânditor de materiale antiderapante.

“Aşadar, valoarea totală a contractului este de 9.800.000 euro şi include un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor doi ani. Cele 103 Autobasculante Ford Trucks 3542D vor fi livrate către Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri din oraşele Constanţa, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi, Cluj şi Bucureşti pentru a fi folosite inclusiv în acţiunile de deszăpezire”, au arătat reprezentanţii companiei de drumuri.

Cumpărarea acestor noi vehicule se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de maşini şi utilaje specifice lucrărilor de reparaţii şi de întreţinere a drumurilor.

Astfel, planul pus în aplicare prin Direcţia Mecanizare presupune achiziţionarea anuală şi etapizată a mai mult de 1.000 de maşini şi utilaje, până la această dată fiind achiziţionate mai mult de 850 de utilaje.

Autobasculantele Ford Trucks 3542D, 6×4, sunt dotate cu noul motor Euro 6 Ecotorq, care datorită sistemului de recirculare a gazelor de evacuare, a turbocompresorului cu geometrie variabilă, a sistemului de injecţie directă şi a unităţii de control electronic inteligent, reduce nivelului de noxe şi implicit poluarea.

Articolul precedentPrima „bancă inteligentă”, montată pe pietonalul Ștefan cel Mare
Articolul următorActe false, descoperite la frontieră