Consilierii locali ieșeni vor analiza mâine, în ședință ordinară, un proiect de hotărâre de modificare a bugetului de venituri și cheltuieli a Companiei de Transport Public (CTP) Iași ca urmare a semnării noului contract de delegare a gestiunii.

„Din analiza bugetului de venituri și cheltuieli rectificat comparativ cu prevederile bugetului aprobat pentru anul 2018, observăm următoarele: veniturile totale propuse sunt cu 4,45 % mai mari comparativ cu cele din bugetul aprobat. Suma cu care acestea sunt majorate este de 5.160 mii lei și reprezintă compensația din diferența de redevență, conform noului contract de delegare a gestiunii semnat în octombrie 2018. Veniturile financiare se mențin în aceeași valoare prevăzută prin bugetul inițial, de 82.000 lei. Cheltuielile totale sunt majorate cu aceeași valoare ca veniturile, respectiv cu suma de 5.160 mii lei, fiind cu 4,47 % mai mari față de prevederile bugetare inițiate. Această sumă este cuprinsă în cadrul cheltuielilor de exploatare. În structură, categoriile principale de cheltuieli prezintă aceleași valori totale ca și în bugetul inițial“, se arată în proiectul de hotărâre.

În proiect, numărul mediu de salariați este diminuat de la 1.391 la 1.315 persoane, ca urmare a redimensionării numărului de personal angajat pentru mentenanța auto, dar și a fluctuației personalului de bord (șoferi de autobuz si vatmani).

„Reducerea numărului de personal și majorarea veniturilor totale din exploatare, prevăzute în rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, determină creșterea productivității muncii de la valoarea de 83,24 mii lei/persoană la 91,97 mii lei/persoană, cu 10,49 %“, se mai precizează în proiectul de hotărâre.

În document se mai arată că valoarea câștigului mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială este cu 5,78 % mai mare în bugetul de venituri și cheltuieli rectificat, comparativ cu câștigul mediu brut lunar pe salariat prevăzut prin bugetul inițial.

Articolul precedentConsilierii județeni nu vor case de tip familial
Articolul următorȘase blocuri cu risc seismic, de pe Șoseaua Națională, vor fi reabilitate