Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat că a finalizat raportul de alertă epidemiologică cu privire la focarul de observație TIA, înregistrat la Școala Gimnazială Brădicești, comuna Dolhești, după participarea la o masă organizată cu ocazia absolvirii clasei a VIII-a în data de 16 iunie.

În urma acestui eveniment, în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” au fost internați 12 elevi cu forme clinice ușoare, având ca simptomatologie cefalee, grețuri, vărsături și dureri epigastrice.

După raportarea cazurilor de către Spitalul Clinic de boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași în data de 17 iunie, ancheta epidemiologică a fost declanșată în aceeași zi, personalul DSP Iași deplasându-se în localitatea Brădicești, de unde au fost recoltate 19 probe de aliment și patru probe de exsudat nasal de la persoane implicate în pregătirea și servirea mesei, în această perioadă probele fiind lucrate în laboratorul DSP Iași.

„Rezultatele investigațiilor de laborator au arătat că dintre cele 12 persoane internate în spital, pentru opt s-au lucrat probe de materii fecale, cu rezultat negativ la examenul bacteriologic. O probă de exsudat nazal a avut rezultat pozitiv pentru Stafilococ, 12 probe de aliment au avut rezultat neconform: 11- prezențe Enterobacteriaceae, iar din proba de caș proaspăt s-au izolat atât Enterobacteriaceae cât și E.Coli“, susțin reprezentanții DSP Iași.

În urma investigațiilor efectuate de specialiștii Compartimentului de Supraveghere Epidemiologică și ai Seviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Iași, evenimentul a fost clasificat focar de gastroenterocolită acută și a fost declarat închis în data de 26 iunie.

Articolul precedentSuspecți de trafic de droguri, săltați de “mascați” la Iași! Ce au găsit anchetatorii la percheziții
Articolul următorCaptură impresionantă a polițiștilor ieșeni