Agenţii Secţiei IV de Poliţie Rurală Miroslava au acţionat în comunele Ţibana, Ţibăneşti, Tansa şi Dagâţa, în zona discotecilor şi barurilor, pentru prevenirea infracţionalităţii, în special a faptelor cu violenţă ce se pot comite pe fondul consumului de alcool, precum şi pentru prevenirea accidentelor rutiere. 

Au fost controlate 11 unităţi economice, 56 de autoturisme şi legitimate 78 de persoane. A fost constatată o infracţiune în flagrant. Poliţiştii au dat 24 de amenzi, în valoare de 10.720 de lei, și au fost reţinute două permise de conducere.

Astfel, o femeie de 32 de ani, din comuna Mădârjac, a fost prinsă pe DJ 248A, în comuna Ţibăneşti, în apropierea unei discoteci, în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie de alcool pur în aerul expirat de sub 0,40 mg/l. Aceasta a fost amendată cu 1.305 lei şi i-a fost reţinut permisul pentru o perioadă de 90 de zile.

Mai mult, un bărbat de 59 de ani, din comuna Ţibăneşti, a fost prins pe DJ 248, în timp ce conducea un moped având o concentraţie de alcool pur în aerul expirat de sub 0,40 mg/l. Și acesta a fost amendat cu 1.305 lei şi i-a fost reţinut permisul pentru 90 de zile.

De asemenea, agenţii din cadrul Poliţiei municipiului Paşcani şi Secţiei VI de Poliţie Rurală, cu sprijinul celor de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi al luptătorilor S.A.S., au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor și a contravențiilor.

Au fost controlate șase discoteci, cluburi şi baruri, 26 de autoturisme şi legitimate 75 de persoane. Poliţiştii au dat 24 de amenzi, în valoare de 10.580 de lei. Astfel, un bărbat de 33 de ani, din comuna Valea Seacă, administrator al unui bar, a oferit spre vânzare băuturi alcoolice şi ţigări fără a avea afişate preţurile acestora. Acesta a fost amendat cu 500 de lei.

Mai mult, un bărbat de 30 de ani, din Paşcani, a fost prins în trafic în timp ce conducea un autoturism având permisul expirat. Acesta a fost amendat cu 580 de lei şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere.

În plus, agenţii din cadrul Secţiei VII de Poliţie Rurală Târgu Frumos şi cei de la Rutieră au acţionat pentru combaterea delictelor silvice şi prevenirea faptelor cu violenţă.

Au fost controlate 14 baruri, 55 de autoturisme şi legitimate 47 de persoane. Au fost date 20 de amenzi, în valoare de 5.500 lei.

De exemplu, a fost prins un bărbat de 31 de ani, în timp ce conducea un autorurism care se deplasa pe DE 583, în afara localităţii Strunga, cu viteza de 185 km/h. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei şi i-a fost reţinut permisul în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Articolul precedentA urcat la volan, deși avea permisul anulat
Articolul următorS-a ales cu o amendă după ce a lăsat calul de capul lui