Ieșenii vor plăti mai mult pentru ridicarea gunoiului de către Salubris SA. Taxa specială de salubrizare pentru utilizatori persoane fizice asociate va crește de la 18 lei în 2020 la 19 lei în cursul anului 2021. Taxa specială de salubrizare pentru utilizatori persoane fizice din gospodării individuale se va majora de la 25 lei la 26 lei. Această majorare va intra în vigoare din anul 2021.

 

Taxa specială de salubrizare pentru utilizatori persoane juridice sau persoane fizice autorizate va crește de la 170 lei pe metru cub pe lună la 176 lei pe metru cub lunar.

„Taxa se adresează persoanelor care nu sunt în relații contractuale cu operatorul de salubritate și produc la rândul lor deșeuri. Este similară cu cei care au contractat aceste servicii, dar care beneficiază în mod fraudulos de aceleași servicii de care beneficiază și acele persoane care au încheiat contracte pentru acestea. Totul în sensul că acele reziduuri care emană de la aceste persoane sunt colectate și transportate de către operatorul Salubris SA”, se arată în regulamentul emis de Primăria municipiului Iași.

În present, tariful este de 13,01 lei de persoană pe lună pentru colectarea separată, transportul și depozitarea deșeurilor municipale. De asemenea, se percepe un tarif de 18,09 lei pe lună de gospodărie pentru fiecare persoană în ceea ce privește colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor. Agenții economici achită 123, 32 lei pe lună pe metru cub tariful de salubrizare în municipiul Iași.

Cei cu activități independente asimilate agenților economici plătesc un tarif de salubrizare în municipiul Iași de 95,50 lei pe lună pe metru cub de deșeuri.