Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au precizat că sunt în continuare în căutarea celor doi tineri care au atacat cu acid un bărbat din localitatea Vlădeni. 

„Colegii mei investighează cazul și au indicii referitoare la persoanele suspectate că ar fi comis fapta. Mai multe detalii nu pot oferi, deoarece ancheta este în desfășurare“, a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași. 

Conform acesteia, deocamdată, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, existând posibilitatea ca, în funcție de evoluția stării de sănătate a victimei, să fie schimbată încadrarea juridică în dosar.

Pe de altă parte, medicii susțin că victima a suferit arsuri chimice care i-au afectat parțial vederea.

„Pacientul este internat în Secția de Oftalmologie a Spitalului Sfântul Spiridon, din Iași, unde a primit tratament de specialitate și este ținut sub observație. Acesta are vederea parțial afectată. El vede acum în proporție de 20-40%. Luăm în calcul ca el să fie trecut pe lista de așteptare pentru transplant de cornee“, a afirmat prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Amintim că un bărbat de 61 de ani, din localitatea ieşeană Vlădeni, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost atacat în propria locuinţă cu o substanţă incoloră necunoscută ce pare a fi un acid. Poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie de atacul a doi tineri asupra bărbatului, dar fără un motiv aparent.

Anchetatorii au menționat că doi tineri necunoscuţi au bătut la ușa locuinței unui bărbat din localitatea Vlădeni, iar, în momentul în care acesta a deschis, i-au aruncat cu o substanţă incoloră în zona feţei, provocându-i arsuri chimice la ambii ochi. În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe.

Martorii au precizat că cei doi suspecți au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Deşi a fost vehiculat faptul că cei doi ar fi urmărit o fată pe care ar fi vrut să o agreseze, acest lucru nu a fost confirmat. De asemenea, rudele victimei au susţinut că bărbatul nu avea duşmani şi nu îşi explică motivul atacului.

Articolul precedentAngajații Penitenciarului Iași: „Utilizăm ilegal deținuți pentru pază! Hoții păzesc hoții, cum s-ar spune!”
Articolul următorCătălin Bulgariu, noul director al Aeroportului Iași