Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat astăzi, la Iași, că nu va susţine moţiunea de cenzură depusă de PSD pe tema alegerii primarilor în două tururi. 

Acesta a afirmat partidul său nu este nici anexa PSD și nici a PNL. Partidul pe care îl conduce nu are obligaţia să joace „în piese de teatru scrise de PSD sau PNL“.

„Noi susținem orice moţiune de cenzură. Pe emă economică sau socială, fie că este vorba de lipsa autostrăzilor, proiectelor de autostrăzi, fie de faptul că nu se dau alocaţiile pentru copii. Dar moţiunea făcută acum de PSD cu alegeri în două tururi este un joc între PSD şi PNL. Nu vor nici unii, nici alţii alegerile în două tururi. Sunt două partide mari care îşi împart primarii între ele şi atunci nu ne interesează jocul lor. Pro România nu este nici anexa PSD, nici a PNL şi nu avem obligaţia să jucăm în piese de teatru scrise de PSD sau PNL”, a afirmat Ponta.

Ponta spune că alegerile anticipate sunt importante pentru preşedintele Klaus Iohannis.

“E esenţial pentru domnul Iohannis şi pentru PNL să facă alegeri înainte de 1 septembrie. Atunci vine urgia! Dacă fac după 1 septembrie, în toamnă, o să păţească cum a păţit şi domnul Cioloş. Vă aduceţi aminte… În ianuarie 2016, domnul Cioloş era foarte popular. În decembrie nu mai avea lumea răbdare să scape de el o dată. Cred că aşa va fi şi cu liberalii”, a menționat Ponta.