Formația Politehnica Iași s-a impus astăzi, pe teren propriu, scor 4-0 (1-0), în fața echipei Dunărea Călărași, după un meci în care gazdele s-au descătușat de-abia după ce au înscris două goluri din situații suspecte.

În fața unei echipe modeste și fără victorie pe teren propriu de multe etape, ieșenii încep bine și Cioinac (’3) și Burlacu (‘6) îl pun la încercare pe Straton.

Prima ocazie importantă de gol aparține oaspeților, însă Benzar nu reușește să marcheze în minutul 23. La faza următoare, Starton respinge greu șutul lui Nascimento.

În minutul 39, gazdele deschid scorul, la o fază la care oaspeții au acuzat o poziție de ofsaid. Sin pasează cu călcâiul lui Petre, care prelungește la Platini, care înscrie din interiorul careului.

După pauză, oaspeții ies mai mult la joc și Iancu nimerește transversala în minutul 59.

Elevii lui Alexa presează, iar la un contraatac ieșenii primesc penalty la un presupus henț făcut în careu. Execută Texeira și ieșenii conduc cu 2-0.

La acest scor, doar gazdele mai contează pe teren și mai punctează de două ori. Mai întâi, în minutul Cioinac înscrie cu capul, la un corner executat de Nascimento, ia r în prelungiri Patrick Petre stabilește scorul final, după o combinație cu Nascimento și Platini.